Dag 22 las Vegas-death Valley, Furnace creek
24 juli 2015 - Furnace Creek, California, Verenigde Staten
Vandaag rijden we naar het warme Death Valley. We rijden het park binnen en beginnen met Dante's view, we zitten op ruim 1600 meter, het valt redelijk mee. We gaan verder naar Zabriskie point, we zien daar gele golvende bergen en op de weg terug komen we voor de 3de keer een stel tegen die we voor het eerst zagen bij Canyonlands toen ik aanbood een foto va hunte maken. Toen we elkaar blij Mesa Arch in Canyonlands weer tegen kwamen hebben we van elkaar gebruik gemaakt door van elkaar foto's te schieten. Nu in Death Valley gaan we aan de klets en wat blijkt....ze komen uit Haren en Jack en Piet zijn collega's van elkaar. Piet kent ook de oud collega's uit Eelde, wat een lol.
Het is ondertussen 14.30 uur, we gokken er op dat we kunnen inchecken en rijden naar de Furnace Creek ranche waar we een cabin gehuurd hebben.
We konden er gelukkig in en starten met een lunch op de koele slaapkamer. Daarna duiken we het wel heeeeel warme zwembad in. Het is bloedheet en het water is bijna warm.....te warm...
's avond rijden we nog even naar Badwater, bekend om het zout, het ligt 86 meter beneden zeepeil en het gekke is....er staat gewoon een plas (grond)water. Dit droogt dus niet op ook al is het heet. Het is buiten nog steeds ruim 43 graden en een warme föhn wind komt ons tegemoet. Heel bijzonder deze plek, we wandelen nog even over de zoutvlakte en keren dan huiswaarts (cabinwaarts). Tijd om de verslagen bij te werken, in Las Vegas helemaal geen tijd gehad, alleen wat foto's geplaatst, die ook nog een omschrijving nodig zijn, alleen internet werkt hier traag, dus sorry gaat niet lukken. Nick en Jack duiken het zwembad in, dat kan hier tot 23.00 uur. Morgen richting
Yosemite met een overnachting in Lee Vining, nog een kleine 2 weken te gaan.
Opa en oma:25 juli 2015Leuk he om ver van huis bekenden te ontmoeten nog veel plezier groetjes opa en oma