Dag 4 LA-Laughlin

7 juli 2015 - Laughlin, Nevada, Verenigde Staten

Vandaag via Joshua Tree NP, Amboy naar Laughlin gereden.

Na een lekker ontbijtje, Bill de receptionist bedankt voor zijn geweldige uitleg en op weg naar de woestijn van Joshua Tree. Onderweg loopt de temperatuur snel op, onderweg wordt snel uitgerekend dat we op 43 graden zitten. We starten uiteraard eerst met een bezoek aan het visitor centrum, daar krijgen we een map(kaart) en de vraag of we voldoende food and water bij ons hebben? In het park is geen bereik, maar er hangen wel noodtelefoons. In het park zien we de bekende Joshua trees, halverwege lunchen we op een schaduwplek, komisch....het waait enorm, jammer dat ik het geluid niet kan laten horen, echt western geluid.

Na de lunch genieten van het uitzicht bij the keyview en dan snel aan de noordkant het park uit, genoeg gezien en we willen naar route 66 ( voor de volgers die ook gaan....er is hier geen restaurant! zelf eten meenemen en dat geldt voor meer parken en stadjes).

We rijden nu echt in the desert, zandhozen, kale vlaktes en van die droge bollen die over de weg vliegen, af en toe 5 brievenbussen op een rij en verder niemand te bekennen. Bij Amboy komen we op route 66, yes het logo staat op de weg, de foto staat op m'n spiegelreflexcamera, helaas met de iPhone vergeten. Onderweg veel roestbakken, oud hotel Roy's cafe en schoenen aan een boom. Prachtige weg, in Laughlin (mini Vegas) gaan we overnachten (hotel Aquarius voor slechts 40 dollar), de receptie staat midden tussen de gokkasten, waar menig dollar in gaat.

's avonds om 22.00 uur een plons in het zwembad, het is nog steeds bloedheet, zekers 35 graden. Morgen verder met route 66, truste !