Dag 16 Bryce - Springdale, in de ochtend wandelen in Bryce, middag naar Zion

19 juli 2015 - Springdale, Utah, Verenigde Staten

Gezien het slechte weer bij aankomst toch maar niet de wekker om 5 uur gezet om de zon te zien opkomen.....Gisteravond daalde de temperatuur naar 12 graden en de ochtend beloofde niet veel zon.
Mijn verbazing was dan ook groot toen ik om 7 uur de gordijnen opende....er was zon, yes!!!ik was gelijk enthousiast, de rest moest nog wakker worden en keken me met een blik aan...ik zal jullie de details besparen.
We zaten door de vroege wekker mooi op tijd aan het zeer uitgebreide ontbijt, deze keer een luxe hotel geboekt omdat deze direct bij de ingang van het park zit. Ik wissel de hotels meestal af en heb ze allemaal geselecteerd via tripadvisor en uiteraard rechtstreeks geboekt voor de beste prijs. Qua prijs varieert het nogal, Aquarius in Laughlin, superluxe in een gokstadje voor 40 dollar tot hotel The View in Monument Valley, ook luxe, maar dan betaal je 260 dollar, alleen voor het geweldige uitzicht. Gelukkig hadden we The View vorig jaar augustus al betaald, toen was de dollar lager.

Om 09.30 uur zijn we al bij het eerste viewpoint in Bryce, sunrisepoint en vlak daarna Sunsetpoint, dit zijn met recht de mooiste uitzichtspunten van het park. Ongelooflijk wat een kleuren zien we hier. Dit is echt het mooiste park!! Bij sunsetpoint gaan we eenkleine wandeling doem, dit is de Navjoloop. Het is niet ver, maar omdat je 168 meter afdaalt en later ook weer omhoog moet, toch pittig. We hebben mazzel met het weer, door de regen is het nu slechts 15 tot 18 graden, ideaal wandelweer. We dalen helemaal af in Bryce en genieten van de prachtige Hoodoo's (pilaren). Voor ons staat een groepje stil, er was te zien en ja hoor....een kleine chipmunk die aan het knabbelen is. Niemand kan op dat moment op de naam komen en samen met wat andere Nederlanders aanschouwen we dit wezen: " Is dit een wangzakegel" Jack doet er een schepje bovenop en noemt het een gepimpte muis, nee zeggen de anderen, mmh squirrel, we ouwehoeren er op los en zijn op zoek naar het bakje waar de dollar in kan....we krijgen een geweldige shouw van het beessie te zien. We wandelen verder met een grote glimlach, dat was lachen. Verderop weet Demi het opeens, chipmunk, yes!
Als we omhoog moeten wandelen wordt het pittiger, even een drinkpauze en daar gaan we weer. Deze tocht moet je niet missen in Bryce, prachtig. We stappen weer in de auto en omdat alle viewpoints links zitten, rijden we in 1 keer door naar het einde, Rainbowpoint. Daarna kunnen we de nadere viewpoints makkelijker opzoeken, als je sunrise en sunset gezien hebt is de rest toch minder mooi. We schieten nog wat plaatjes en bij Natural Bridge worden we verrast door giant kraaien, ze zitten gewoon te wachten op de broodkruimels. ' s middags hebben we Bryce wel gezien en gaan we op weg naar Zion, het aantal miles valt mee, maar toch ruim 2 uur rijden. We pakken de UT. 12 weer op, later gaat deze over in de 89 en 9, de prachtigste route die we ooit gereden hebben wat een uitzicht en wat een kleuren.
Rondom 16.00 uur zijn we in Zion, hier is het lekker warm, rondom 30 graden. Ik plons het water in, ff afkoelen. Nick en Jack rijden het dorp in, ze hebben een bioscoop gevonden en willen naar Jurassic Park. Even later komen ze terug met 4 kaartjes en een adres voor een snelle hap. Om 17.45 uur zoeken we een Mexicaan op, het tentje ziet er niet dcht geweldig uit en als we ontvangen worden door een norse dame in een oud grijs shirt met een joggingbroek aan.....voorspelt dat niet veel goeds......Aan tafel hebben we internet en ik vraag Nick om tripadvisor er bij te pakken....Whiptailrestaurant staat op nr 7 van de 26. Komt het dan toch goed?...Zekers, we bestellen een Southwest Tacosalad, ik met kip en Jack met beef en dat was echt zalig. Als ik thuiskom zal ik tripadvisor bijwerken, heerlijk gegeten hier.
Om 18.50 uur wAndelen we de bios binnen, we mogen zelf een plekje uitzoeken, het zal niet druk worden. Later komen er toch nog redelijk wat mensen binnen, ook veel Nederlanders. Het is net alsof we in het Omniversum zitten, er hangt een giga groot scherm. Als de film begint lijkt het alsof de dino's recht op ons afkomen.....wow wat een beeld. Het is een prachtige fil, maar af en toe vind ik hem best eng.
Om 10 uur foto's uploaden en ff met Ina appen die ook in Amerika zit. Truste allemaal. Hotel Quality Inn & Suites Montclair (achteraf goede keuze).

1. Fred:
    20 juli 2015
    Leuke update. We hopen dat de regen overwaait vandaag. Wij wachten op onze vlucht naar Las Vegas. Tot ziens morgen!
  2. Mirjam:
    20 juli 2015
    Leuke verhalen! Zo te lezen genieten jullie volop. Klinkt allemaal ook geweldig. Goede reis verder!